Loader

Hoe ontwerp ik een merk identiteit die helemaal klopt met het bedrijfs-dna?

Onderzoek

Voor een goede brand identity is het belangrijk dat het naadloos aansluit bij de missie, visie, waarden en persoonlijkheid van een bedrijf. Op deze manier zullen mensen zich emotioneel aangetrokken voelen tot het merk. Zij staan namelijk op een zelfde manier in het leven en voelen daardoor een connectie. In een gesprek kunnen we erachter komen waar jouw bedrijf voor staat en welke doelgroep je daarmee wil aanspreken. Aan de hand van een aantal leuke opdrachten kunnen we samen tot de kern komen. Ik zal een document maken met de uitkomsten van dit gesprek die als het fundament zal fungeren voor het hele project. Hiermee kan ik door het project heen ook laten zien, waarom ik bepaalde ontwerp keuzes heb gemaakt.

Concept ontwikkeling

Aan de hand van de resultaten uit het gesprek kunnen we qua stijl alsnog heel wat richtingen op. Voordat ik dus aan een logo ontwerp begin, is het goed om een aantal richtingen eerst te visualiseren. Dat visualiseren doe ik aan de hand van stylescapes. Een stylescape is een verzameling van typografie, kleuren, logo’s, vormen, afbeeldingen die gezamenlijk een visuele taal kunnen weergeven. De vele visuele informatie op de stylescapes geeft je de mogelijkheid op een makkelijke manier te vertellen wat je wel, en niet aanspreekt. Dat geeft mij weer heel veel informatie over wat ik in het verdere proces moet vermijden en wat ik juist wel wil integreren in het uiteindelijke ontwerp. Op deze manier kunnen we een aantal mogelijkheden elimineren, waardoor we een grote stap dichter komen bij de perfecte identiteit die je uit wil stralen.

Huisstijl ontwerp

Doordat we nu een een heel groot ontwerp gebied verkleind hebben, kan ik nu een merk identiteit creëren die helemaal bij jouw bedrijf aansluit en daardoor jouw ideale doelgroep aantrekt. Het logo is het eerste wat ontworpen moet worden. Ik ontwerp 3 verschillende concepten waar je feedback op kunt geven. Daarbij kunnen we in 2 revisie ronden tot het perfecte ontwerp komen. 

 

Een visuele identiteit bestaat natuurlijk niet alleen uit een logo. Het is ideaal als touchpoints zelfs herkend worden als je het logo bedekt, zodat je in een oogopslag kunt zien over welk merk het gaat. Als je consistent dezelfde richtlijnen gebruikt voor elke touchpoint, zal je merk steeds herkenbaarder worden en creëer je steeds meer waarde voor je doelgroep. Om dit te bereiken heb je dus een document nodig waar al die richtlijnen in staan, zodat die altijd en door iedereen toegepast kunnen worden. Zo een document kan ik voor je maken. Ik neem hierin typografie, kleuren en patronen mee, maar ook manieren waarop je afbeeldingen kunt gebruiken, hoe je het logo gebruikt, eventueel een custom illustratie stijl of custom icons. De elementen die ik hierin meeneem moeten we aan het begin van het proces bespreken. Voor het ene bedrijf is het namelijk belangrijk richtlijnen te hebben voor de lay-out van flyers en brochures. Voor het andere bedrijf is het misschien veel belangrijker om richtlijnen te hebben voor social media uitingen.

Touchpoints

Nu er een duidelijke visuele taal is vormgegeven, kan die toegepast worden op alle touchpoints van het merk. Het woord “touchpoints” zegt het al. Dit zijn alle punten waarbij een potentiële klant in aanraking komt met het merk. Heel belangrijk dus, om dit op een consistente manier te doen. Soms moet een potentiële klant wel 100 keer in aanraking komen met een merk om een positie in het brein te winnen. Elke keer dat hij/zij het merk niet herkent is dus een gemiste kans! Ik kan er voor zorgen dat elk touchpoint herkenbaar is en jouw merk representeert.

Print

Print

Ik creëer basic items als briefpapier, visitekaartjes en enveloppen maar ook reclame uitingen als flyers, brochures, posters en banners.

 

social media

Social media

Ik maak alle social media platforms visueel in orde, door post-templates te ontwerpen, thumbnails, banners  en zelfs motion design voor filmpjes. Er zal geen dag voorbij gaan dat jouw merk onopgemerkt blijft door jouw klant op het net.

 

verpakking

Verpakkingen

Zet je een concreet product op de markt? Ik zorg ervoor dat het product opvalt in het schap en klanten er niet omheen kunnen. Liefde op het eerste gezicht moet het zijn!

 

User interface design

Ux/ Ui design

Ik zorg ervoor dat de stijl mooi doorgevoerd wordt in je app of website. Daarbij is het belangrijk dat de functie voor vorm gaat en zal ik een goede gebruikers-flow creëren! Het implementeren van het ontwerp besteed ik graag uit.

 

× Heb je een vraag?