Loader
Tortuga Capital huisstijl

Merk: Tortuga Capital

Klant: Fieke Kreischer

Samenwerking met: Another Brand Story

 

integriteit, betrouwbaarheid, kwaliteit, efficientie, deskundigheid

 

Tortuga Capital is een beleggingsfonds die zich specialiseert in het aankopen van vastgoedobjecten, als lange termijninvestering. Het bedrijf wordt gerund door Fieke Kreischer die een van de weinige vrouwen is in de vastgoed wereld. Die vrouwelijkheid ziet zij als een kracht en mag ook terug komen in de visuele taal van het merk. Tegelijkertijd moet het ook stoer zijn om in de mannenwereld mee te draaien.

 

Met kernwoorden als betrouwbaarheid, kwaliteit en deskundigheid is het een logische keuze om voor de kleur blauw te kiezen. Deze kleur straalt dat als geen ander uit en wordt vaak als professioneel gezien. De kleur is aan de zachte kant om de vrouwelijkheid en de integriteit te benadrukken.

 

In de vormen ervan komt het mannelijke meer naar boven. Je kijkt van onder tegen de ‘T’ aan zoals superhelden vaak in films worden weergegeven, om ze extra krachtig te laten lijken. Dit geeft ook het hoge niveau van kwaliteit aan die Tortuga wil nastreven. Tortuga Capital handelt in vastgoed objecten en ik vond het dus belangrijk om een 3d gevoel in het logo te leggen. Net als een gebouw wilde ik het gevoel geven dat je er doorheen kunt lopen.

 

 

“Door de ‘T’ van onderaf te benaderen, kijk je er tegen op en geeft het, het logo een krachtige indruk”

 

Hieronder is het logo verwerkt tot een mooi patroon. Door het logo naast elkaar te herhalen, wordt het 3d effect benadrukt en geeft het een architectonische indruk. De lichte grijze kleuren geven het patroon een rustige professionele uitstraling.

 

 

In de volgende afbeeldingen zie je hoe de visuele identiteit tot uiting komt op verschillende toepassingen. De schuine lijnen van het logo komen vaker terug in de gehele visuele identiteit. Zo zie je dat de icons in schuine vlakken zijn gezet en laten ze een schaduw achter, om ze een 3d effect te geven.

 

 

Datum
Categorie
Logo Ontwerp, Merk Identiteit, Print
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

× Heb je een vraag?