Loader
Brand identity

Let me introduce you to my new brand!

Let me introduce you to: Saskia Doets Design 2.0. Of, laten we meteen 10.0 zeggen! Of, Misschien moet je het juist zien als een wedergeboorte. Ik heb namelijk mijn merk helemaal ge-rebrand!

Wil je weten waarom ik dit heb gedaan? Dan neem ik je even mee terug in de tijd. Toen ik mijn onderneming begon had ik nog geen idee wie mijn klanten zouden zijn en waar ik mij het meest op zou willen focussen. Een typisch voorbeeld van “Start before you’re ready!”. Daar is verder helemaal niets mis mee, want anders was ik waarschijnlijk nu nog aan het onderzoeken geweest wie de perfecte klant zou zijn en businessplannen aan het maken. Door gewoon te beginnen, ben ik erachter gekomen waar ik het sterkst in ben en waar mijn passie ligt.

Dat is namelijk het maken van merk identiteiten. De reacties van ondernemers wanneer hun merk een gezicht krijgt geven mij zoveel voldoening. Een onderneming begint namelijk met een droom, en wanneer die droom opeens vorm en persoonlijkheid krijgt begint het echt en concreet te worden. Dat geeft een beginnende onderneming een enorme boost.

Hoe tof is het dat ik een klein stukje aan iemands droom bij kan dragen?!

 

Een nadeel aan het “start before you’re ready” principe is dus dat je zoveel groeit, dat je merk identiteit helemaal niet meer past bij wie je geworden bent, wat je onderneming geworden is en bij je doelgroep die je aan wil spreken. Ik wil mijn klanten nog beter van dienst zijn en hen meer waarde bieden. Ik weet dat ik veel meer kan dan een “mooi” logo maken. Een merk identiteit moet precies uitstralen waar jouw merk voor staat. Daarom komen in mijn nieuwe branding abstracte vormen van DNA terug, wat laat zien dat ik de kern wil laten zien van jouw bedrijf. Daarom gebruik ik liever niet het woord “huisstijl” waarvan ik vind dat, dat de lading niet dekt zoals merk identiteit dat wel doet. Daarom komt de kleur oranje veel voor in mijn branding. Deze kleur betekent onder andere creativiteit, succes, optimisme, verbinding en samenwerking.

Ok, ik zal je niet langer vermoeien met al mijn ontwerp keuzes, maar overal is dit keer over nagedacht! Dit keer zal het ook langer meegaan, omdat de keuzes gebaseerd zijn op een specifiek doel wat niet zo snel zal veranderen als mijn smaak. Namelijk, het laten zien waar jouw merk voor staat!

Ben je nu benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me gerust een bericht. Ik ben sowieso nieuwsgierig naar jouw ondernemingsplannen en het kan nooit kwaad om alvast een richting te bepalen in een gratis gesprek!

Geen reactie's

Geef een reactie

× Heb je een vraag?